8.02.15 г.

Успешният родител



Как да научим родителите на начини да решават конфликтите родител/дете е предмет на интензивен 24-часов семинар

Трениране на Успешни Родители(ТУР) на д-р Томас Гордън



Родителите днес имат най-важната, най-трудната, най-сложната и тревожна професия на света. Професия, която изисква 24-часово работно бреме, в която няма нито почивка, нито платен годишен отпуск. Професия, която не се заплаща, т.е. напълно доброволна, която изисква постоянно внимание и отдаденост.
Въпреки целият си труд, който отделят родителите да възпитат и отгледат децата си, много често върху тях се стоварва цялата вина за проблемите на младостта и за ядовете, които младите сякаш създават за обществото. Щом някой младеж закъса в училище или отпадне учителите и училищните администратори започват да обвиняват: за всичко са виновни родителите.
Кой помага на тези родители? Къде могат родителите да научат в какво бъркат и как да се поправят?
Винят родителите, а никой не  ги подготвя. Всяка година хиляди нови майки и бащи  се залавят с дейност, която се смята за най–трудната в света: имат дете – едно малко и напълно безпомощно човече и поемат пълната отговорност за физическото и умственото му здраве с цел да го отгледат така, че то да се превърне в продуктивен, отзивчив и полезен член на обществото. Може ли някой да посочи по-трудна и натоварваща дейност? И от друга страна, колко от тези родители са предварително подготвени за целта?
Програмата Трениране на Успешни Родители (Т.У.Р.) по  инициалите на международното  издание Parent Effectiveness Training (Р.Е.Т)е достъпна  вече и в България.
            Основателят ес д-р Томас Гордън (1918-2002), ветовно признат пионер в решаването на конфликти при общуването на родителите с техните деца, номиниран три пъти с Нобелова награда за мир, носител на голямата награда на Калифорнийската психологическа асоциация за цялостен принос, основател на международната фондация Gordon Training International, известен с „модела на Гордън“ - първоначално използван за подобряване на отношенията между родители и деца, впоследствие развит и прилаган като общовалиден метод за подобряване на всички видове човешки взаимоотношения, прилаган успешно в цял свят.
ТУР се преподава само от  инструктори, обучени от организацията на д-р Гордън – Gordon Training International. От 2011 г. програмата  е достъпна и в България. Тя се предлага под формата 24-часов семинар „Трениране на Успешни Родители”(ТУР) само и единствено от  лицензирани   инструктори.
Курсът Трениране на Успешни Родители (ТУР) се преподава в над 46 страни по света и през него са минали над 7 милиона участници, което доказва, че той е в състояние да предаде на родителите необходимите умения за да са по-успешни в отглеждането на децата.
ТУР предлага изчерпателна философия за това, какво е нужно за установяването и поддържането на успешно цялостно  взаимоотношение с едно дете. Родителите се научават не само на методи и практически умения, но и на това кога и защо да ги прилагат и с каква цел.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар